Retour
Ajouter à la sélection

Moulin
Cronat

 • Ref. 6822526
 • 380 m²
 • 899 600 €

BOURGOGNE BOURGONNAISE - MOULIN du XVIIIème siècle

Bourgogne Bourbonnaise, tussen Charolais en de Morvan, op 3, 5 uur rijden van Parijs en 2.30 uur van Lyon. Treft u binnen een Gemeente, die onderdeel uitmaakt van de plek Natura 2000 een omgeving aan van stilte en rust. Daar gelegen temidden van iets meer dan 12 Ha weidegrond staat een oude, geheel gerenoveerde watermolen.
Het is echt een plek voor Liefhebbers van paarden, temidden van uitgestrekte natuur. Volop terrein waar ruiter en paard kunnen verdwalen.
Temidden van dat terrein is de molen gebouwd daterend van begin 18e eeuw, compleet verbouwd echter zonder de originele karakteristiek aan te tasten.
Via een solide, kunstig uitgevoerd dubbel gesmeed hekwerk betreedt u het domein van de de MOULIN NEUF.
Op de begane grond komt u binnen in een grote, gezellige entree, die meerdere doeleinden dient. Het is een ruimte waar u uw favoriete tv - programmaś kunt kijken dan wel gezellig een borrel kunt drinken met familie en vrienden, terwijl de kachel rustig snort.
Verder treft u een aparte, iets kleinere keuken aan, naast een tweetal grote diepvriezers aan waar de jager vroeger zijn geschoten wild prepareerde. In dezelfde ruimte is een ruim toilet aangebracht evenals de apparatuur ter bediening van de generator, die de stroom opwekt.
Het molenwiel, zo wel als de generator is in 2012 compleet nieuw aangebracht. - Duitse degelijkheid -.
Afhankelijk van de regenval produceert de generator meer dan wel minder elektriciteit.
In ieder geval is de totale productie van stroom voor de aanwezige gebouwen c.q stallen van een niveau dat de DPE het energieverbruik van alle gebouwen inclusief de isolatie en het verbruik van elektriciteit met de gradatie C honoreert, hetgeen - gezien het aantal kubieke meters - als laag kan worden aangemerkt!
De keuken en de kamer staan rechtstreeks in verbinding


Op de eerste verdieping - te bereiken via een eikenhouten trap met originele verlichting naast elke tree treft u bij binnenkomst een zeer goed geoutilleerde keuken aan, waar de vrouw des huizes de scepter zwaait.
Hier worden de 'haute cuisine ' dan wel dagelijkse lunches c.q.maaltijden bereikt en uitgeserveerd. In het verlengde van de eetkamertafel ligt een super gezellige salon met in het verlengde daarvan een prachtige open haard waarvan het vuur op hoogte brandt op een originele molensteen.
Vanuit de keuken kijkt u rechtstreeks uit op een grote vijver , die het water aanvoert waardoor de molen haar elektriciteit kan opwekken.
Via een knus balkon met uitzicht op de binnenplaats en de paardenboxen, alsmede een prachtige boom ( Ginkgo ), bent u in de gelegenheid van de late middagzon te genieten en weg te kijken over de vijver, alsmede over in de in terrassen overgaande weiden.

Vanuit de salon kan via de handgemaakte eiken houten trap de eerste verdieping worden bereikt, waar naast een prachtige badkamer , voorzien van sauna en 'design' bad een gerieflijke slaapkamer kan worden bereikt met uitzicht op de grote vijver aan de achterkant van de molen. Een heerlijke plek om op het bed zachtjes aan weg te dromen op het geluid van stromend water
Met de slaapkamer is een grote garderobe verbonden met aan weerszijden een aparte ruimte met glijdende deuren.
Door middel van grote ramen, waarvan de 2 die in het dak gelegd zijn en die kantelbaar zijn, is voldoende lichtinval gegarandeerd, ook op lager gelegen verdiepingen. Deze ramen sluiten automatisch bij de eerste regenval.
Dus tijdens uw afwezigheid kunt met gerust hart frisse lucht binnen laten.
De bovenste etage bestaat uit een aparte ruimte, bedoeld voor een bureau dan wel atelier, of uitbreiding met een derde slaapkamer.
Het gehele pand - 2 etages beneden - behalve de bovenste 2 etages worden verwarmd via vloerverwarming,- tegelvloer - hetgeen een aangenaam gevoel geeft. De bovenste etages worden verwarmd door ouderwetse, zeer degelijke, loodzware gietijzeren- radiatoren, die afzonderlijk bediend kunnen worden.

Naast de molen ligt een geheel verbouwde boerderij, van alle gemakken voorzien, dwz ook een keuken met alle voorzieningen en een granieten aanrechtblad.
Naast de keuken stap je een grote woonkamer - 5,5 x 7 m binnen met een grote open haard, die de hele ruimte heerlijk verwarmd!
Van daaruit is er een prachtig uitzicht op de weiden achter de boerderij. Niet zelden laat het reewild zich daar zien. Ze worden immers nauwelijks gestoord. De lichtinval in deze ruimte is, mede door de grote raampartijen ,overvloedig!
Naast de woonkamer ligt 1 van de 2 slaapkamers 3,5 x 4 met uitzicht op de beek die achter de boerderij doorstroomt. Hier kun je heerlijk genieten van de kalmerende invloed van stromend water.
Daarbij hoort een kleine - chambre d'eau met toilet wastafel douche en aansluiting wasmachine.
Aan de andere kant van de grote woonkamer 5 x 7 m stap je een ruimte binnen, die vroeger gebruikt werd als kantoortje en nu dienst doet als extra slaapgelegenheid en/of tv - ruimte.
De slaapkamer 3x3,5 daarnaast met badkamer 3 x 3,5 /douche en suite /toilet met ook weer prachtig uitzicht op de weiden en het bos.

Aan de overkant van de boerderij en de watermolen bevinden zich 3 Paardenboxen ongev. 3 x 4 m.per stuk voorzien van rubberen vloeren.
De roestvrij stalen schuifdeuren met traliewerk voorkomen ongelukken bij in - en uitstappen en laten wel ruimte vrij voor frisse lucht en uitzicht van de paarden op de binnenplaats.
Achter de stallen is er nog een grote ruimte voor o.a hooi en stro - opslag en landbouwgereedschap, alsmede 2 ruimtes - 1 cave voor wijn en andere dranken, die heerlijk koel blijven omdat ze tegen de dijk aan liggen en tot slot een hondenkennel.
Vervolgens nog een ruime zadelkamer met een inpandige elektrische waterpomp, die rechtstreeks vanuit de vijver het water oppompt voor de paarden, honden kippen en eenden en in de zomer de planten.

Een tegenoverliggende stal, bestaande uit 3 separate ruimten en 2 verdiepingen (22 x 7 m ).
In de loop van de tijd gebruikt als hooi - en houtopslag, materialen en gereedschappen opslag, maar ook als grote feestzaal.
Aan het einde van deze stal bevinden zich nog 2 paardenboxen/ die vergroot kunnen worden tot 1 grote, ten tijde van een drachtige merrie!
Ook boven in één van de weiden bevindt zich nog een stal met 2 boxen.
Achter deze grote stal is - ten tijde van de verbouwing - een makkelijke toegankelijke 'Carport 'gebouwd, die ruimte biedt aan minimaal 2 auto's, evenals 1 paardentrailer!

Voorst is er op het terrein voor de boerderij nog een - jeu de Boules baan- aanwezig, evenals een kippenhok.
Op het terrein is een ruime septic - tank - 5000 liter - , die aan de geldende normen voldoet!

https://www.youtube.com/watch?v=TVR0kU5SVtA
PRIX : 899 600€ honoraires agence inclus - 865 000€ honoraires exclus soit 4% à la charge de l'acquéreur.

Imprimer cette annonce

Résumé

 • Pièces 12 pièces
 • Surface 380 m²
 • Chauffage Au sol, Pompe à chaleur, Individuel
 • Eau chaude Chauffe-eau
 • Eau usées Fosse septique
 • Etat Excellent état
 • Vue Campagne

Prestations

 • Cheminée
 • Double vitrage
 • Internet
 • Abri de voiture
 • Éclairage extérieur
 • Source
 • Sauna

Pièces

 • 1 Terrain 122606 m²
 • 2 Maisons 117.5 m², 263.4 m²
 • 1 Dépendance 120 m²

Proximités

 • Gare 30 minutes
 • Gare TGV 60 minutes

Efficacité énergétique

Énergie - Consommation conventionnelle Énergie - Estimation des émissions

En cliquant sur "J'accepte", vous autorisez l'utilisation de cookies afin de vous assurer une experience optimale sur ce site.

En savoir plus J'accepte